6.9.16

Fem UNBOXING dels clàssics!

Hola somiatruites! Sóc en Bitruvi i us porto les paraules més fresques del dia! Per si encara no esteu assabentats, aquest és el blog on podreu tastar els contes que fa el propi autor. A més a més, també us ofereixo ressenyes d'algun llíbre excepcional i, finalment, una escudella barrejada de notícies i reflexions.

Però avui tenim una cosa diferent: avui - estic emocionat - farem UNBOXING!

Per si no ho sabeu, l'UNBOXING és una pràctica molt popular entre els youtubers més famosos. Consisteix en ser els primers en provar l'últim videojoc de Zelda, COD, etc. mentre els qui mirem el vídeo ens morim d'enveja. L'article d'avui és per protestar contra aquesta brutalitat. Perquè han de ser ells els primers en jugar i ens hem d'acontentar amb l'espectacle?

Així doncs, avui faré UNBOXING d'un llibre. Concretament, d'aquest llibre:


Ulysses, de James Joyce
Així doncs, comencem. La coberta suggereix un to bèl·lic i heroic. Aviat observo que el nom de l'autor és més gran que el títol de la novel·la: vol dir, això, que l'estil narratiu és més important que l'argument? Aviat ho descobrirem. Ah! I gairebé me n'oblidava: la fotografia no ho ensenya, però és un llibre de vuit-centes pàgines.

Així doncs, capbussem-nos en la lectura. En primer lloc, el comentari de filòleg està molt ben
disposat. Aviat em transporta al context de l'obra i permet intuir la seva importància. I és que s'anticipa un canvi en la concepció d'allò que anomenem "novel·la". La filologia és un recurs molt encertat en aquesta mena de llibres i, en aquest cas, el propi comentari permet no només saber quin és el significat artístic de l'obra, sinó intuir els sentiments que envolten el seu medi - Dublín - i els seus personatges.

Finalment, em llegeixo el primer capítol. L'estil narratiu és, senzillament, impulsiu: de vegades directe i punyent i de vegades molt detallat. Permet una gran identificació amb Stephen, el protagonista. L'únic inconvenient és que és complex i ple de referències: necessita una segona i una tercera lectura. Però, compte! Perquè, segons avisa el comentari del filòleg, cada capítol té un estil narratiu diferent! És fascinant i, alhora, un bon embolic.

Creieu que aquest llibre és una novetat, un best-seller? Doncs aquí teniu una fotografia de l'autor:

Així doncs: fins una altra somiatruites! Queda demostrat que no només es pot fer UNBOXING dels videojocs que encara no han sortit al mercat.

Si t'ha agradat això, subscriu-te per e-mail a l'apartat superior-dreta del blog!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada